Focus op je kwaliteiten

In je kracht staan. Leuke term, maar wat bedoel ik daar nou mee? Iedereen heeft kwaliteiten. Welke kwaliteiten bezit je van nature en zijn dus sterk aanwezig en welke heb je niet of zijn minder aanwezig. Voor iedereen is dat anders.

Wat doe ik zoal als coach voor mijn klanten? Ik kijk samen met mijn klanten waar hun kwaliteiten liggen en hoe we deze verder kunnen uitbouwen. Ik wil mijn klanten dus in hun kracht zetten. Vaak worden de nadruk gelegd op het verbeteren van die kwaliteiten die je het minst bezit. Dit kost veel energie en levert ook vaak weinig op. Door alle energie in deze minst aanwezige kwaliteiten te stoppen, vergeet je aandacht te schenken aan je goede kwaliteiten. Hierdoor worden deze ook minder.

Marc Lammers, de coach van het Nederlands dames hockeyteam beschrijft het erg mooi tijdens een presentatie, die ook te zien is op YouTube.

Werken vanuit je kwaliteiten is ook veel leuker. Dat gaat je namelijk makkelijker af, kost je minder energie en levert dus meer plezier op. Moraal van dit verhaal, doe dat waar je goed in ben!

En waar ben ik goed in? Luisteren naar mijn klanten, vragen stellen en helpen om die kwaliteiten naar boven te brengen die ze het meest bezitten. Wil je ook je goede kwaliteiten gaan benutten? Neem dan contact met me op!