Vakantie voorbij, volle moed aan de slag of juist niet?

Vandaag zijn de schoolvakanties voor alle regio’s voorbij. Dat betekent voor veel ouders dat ze vandaag weer beginnen met werken na de vakantie. Ik heb mijn jongens net naar school gebracht. Manlief is weer aan het werk, dus ik zit hier alleen thuis te werken. Dat is wel even stil in huis hoor! Maar genoeg ideeën om uit te werken dus ik ga  met veel plezier weer aan de slag. Maar waarmee ga ik nou beginnen? Door de bomen zie ik het bos niet meer, dus ga ik prioriteren. Welke dingen zijn belangrijk en welke niet, en moet het nu of kan het ook later. Hiermee kan ik makkelijk een lijstje maken met de dingen die ik moet en wil doen. En dus kan ik lekker aan de slag.

Maar dat geldt niet voor iedereen. Hoe ga jij naar je werk? Heb je er zin in? Of juist niet. En zo niet, waar zit dat dat in? Zie je tegen de werkweek op, omdat je werk niet leuk is? of omdat je de sfeer niet fijn vindt? Zie je door de bomen het bos niet meer, omdat je zoveel werk hebt dat je niet weet waar te beginnen? Heb je problemen om de balans te vinden tussen je werk en privé?

En dan de volgende vraag: Wat ga je eraan doen? Een coach kan je helpen om duidelijkheid te krijgen in het waarom van je tegenzin. Ook kan een coach je helpen in het vinden van de juiste aanpak van je probleem. Bel me voor afspraak, 06 2853 4031. Het eerste gesprek is gratis. Samen gaan we ervoor zorgen dat je weer met plezier naar je werk gaat.

2 comments / Add your comment below

  1. Beste Denise,

    Laten we snel een afspraak maken. Ik denk dat ook het invullen van een Q4 motivatieprofiel je kan helpen om te zien waar jouw motivatie ligt.
    groetjes Pauline

  2. Goede vragen allemaal die je daar stelt. En dit moment (de start van een nieuw (school)jaar) is zeker een goed moment om daar eens goed over na te denken. Op sommige vragen kan ik makkelijk een antwoord geven, zoals Heb je het nog naar je zin op je werk? Nee! Wil je wat anders? Ja!
    Maar de lastigste vraag voor mij komt dan: Wat wik ik dan? Ik geen idee. Daar ga ik maar eens goed over nadenken. En als je mij daarbij kan helpen, graag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.